AKTUELNO

 

Poslednje autorsko vođenje kroz izložbu
„Taština malih razlika“ Grejsona Perija
Vladimir Bjeličić Ja - Tim Rejkvel

20. maj 2017. u 21h

Poslednje autorsko vođenje kroz izložbu Taština malih razlika Grejsona Perija Vladimir Bjeličić Ja - tim rejkvel

Vreme: 20. maj 2017. u 21h

U Noći muzeja, za kraj serijala autorskih vođenja kroz izložbu Grejsona Perija "Taština malih razlika", u subotu, 20. maja u 21.00 u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (MSUV) publiku će kroz postavku provesti istoričar umetnosti i kritičar Vladimir Bjeličić. Pod naslovom Ja – Tim Rejkvel!, Bjeličić će provesti publiku kroz ciklus Perijevih tapiserija kroz hibridnu formu vođenja, predavanja i performansa.

Kako je fokus Perijevog opusa klasna problematika, Bjeličić će je dalje produbiti na tragu studija roda i levih politika, a u odnosu na aktuelne lokalne i globalne društveno političke prilike – sve u cilju potrage za novim značenjem Perijevog rada.

Vladimir Bjeličić aktivan je na polju umetničke kritike, kustoske i umetničke prakse. Fokus njegovog rada su politike predstavljanja telesnosti u savremenoj umetnosti, posebno u domenu video umetnosti i performansa. Među Vladimirovim skorijim projektima su digitalni post-rodni on-going peformans #SERGINA, kolaboracija sa britanskom umetnicom Eli Klark, kustoska izlozba “Telo kao režim”, kao i aktivnosti vezane za delovanje formacije Vokalno Kustoski Sindrom, sa istoričarkom umetnosti Senkom Latinović.

VIŠE INFO

 

 

NOĆ MUZEJA PROGRAM MSUV

20. MAJ 2017. 17 - 01H

NOĆ MUZEJA PROGRAM MSUV

20. MAJ 2017. 17 - 01H

GREJSON PERI - TAŠTINA MALIH RAZLIKA. Prateći program u sklopu izložbe Taština malih razlika: 21h - ALTER EGO Party

PARIS – NOVI SAD Galerie Du Centre

ATOM: I izvođenje – 23.30h – 00.00h II izvođenje – 00.30h – 01.00h

VIŠE INFO

 

 

PARIS – NOVI SAD Galerie Du Centre

27.april – 27. maj 2017.

Paris – Novi Sad  Galerie Du Centre

Otvaranje: četvrtak 27. april 2017. u 20h

Trajanje: 27.april – 27. maj 2017.

Međunarodna izložba “Pariz–Novi Sad / Galerie du Centre: 40 godina strasti (1976–2016)” predstavlja početak saradnje Muzeja savremene umetnosti Vojvodine i poznate pariske galerije “Galerie Du Centre“, osnovane još 1973. godine. Na izložbi će biti prikazana umetnička scena iz Francuske, Velike Britanije, SAD i Poljske, koju zastupa Alan Mataraso, a koja se bavi narativnom figuracijom i Pop artom.

Projekat će ispitivati odnos Muzeja i privatnih kolekcija, umetnosti i tržišta, te pozicije slikarske umetničke scene danas.

Od 70-ih i 80-ih godina XX veka Francuska i Evropa su se po uzoru na SAD otvorile za savremenu umetnost više nego ikada ranije. To je doba kada ima sve više novih muzeja, umetničkih centara, regionalnih fondova, galerija, izložbi, seminara... Kako razumeti, ili prosto tumačiti, kreativnu delatnost čije su forme mnogobrojne i raznorodne, dok naš pogled neprestano trpi vizuelno nasilje medija, reklama, interneta u svetu koji je na svakom koraku prepušten digitalnim slikama. Upravo tu uviđamo značaj galeriste jer je na prvom mestu njegova uloga da krči puteve u nepoznato i da osvešćuje. Alen Mataraso je više pristalica pažljivog i pronicljivog posmatranja nego instinktivnog biranja.

Umetnici koji će se predstaviti u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine su: Bernar Askal, Danijel Otuar, Derek Bošjer, Oreli de la Kadjer, Kristof Kompijano, Entoni Donaldson, Gratalu, Gijomar, Džen Havort, KRIKI, Morterol, Bernar Drajfus, Emanuel Proveler, Piter Saul, Fernand Tesije, Mišel Tisbla.

VIŠE INFO

 

 

Grejson Peri Taština malih razlika

07. april - 20. maj 2017

Grayson Perry - Vanity of Small Differences

Otvaranje: 07. april, 2017. u 20h

Producenti: British Council (BC), Muzej savremene umetnosti Vojvodine (MSUV)

Kustoskinja iz MSUV: Sanja Kojić Mladenov

British Council, Muzej savremene umetnosti Vojvodine i KPMG najavljuju izložbu britanskog umetnika Grejsona Perija „Taština malih razlika“ koja će se održati od 7. aprila do 20. maja. Novi Sad, kao Evropska prestonica kulture 2021, prvi je od pet gradova Zapadnog Balkana u kome će British Council predstaviti ovu izložbu do kraja godine.

Nakon velikog uspeha „Nove religije“ Dejmijana Hersta, ovom izložbom, British Council nastavlja saradnju sa muzejima u regionu da bi predstavio najbolje od britanske savremene umetnosti i kroz rad na pripremi i realizaciji projekta unapredio muzejske prakse i pospešio razmenu iskustava naših i stručnjaka iz Velike Britanije.

VIŠE INFO

 

 


Arhiva
Muzej savremene
umetnosti Vojvodine

Dunavska 37, Novi Sad
utorak – petak od 10 do 18h
subota – nedelja od 10 do 14h